Alyeska i USA del 3

Detta blir min tredje och sista del om Alyeska resort belägen i berskjedjan Chugach Mountain som ligger utmed den södra kusten i Alaska. Här har vi delstatens bästa skidområde och en plats som absolut är värt ett besök efter att ha läst alla recensioner och kommentarer om platsen och det är ett ställe jag tveklöst kommer att åka till så fort tillfälle ges och plånboken tillåter vill säga. I den första delen gick jag igenom historiken i området. I den andra delen tog jag en närmare titt på pister och offpist åkning och i denna del tänkte jag fokusera på orten från ett familjeperspektiv både när det gäller nöje och restaurangutbud.

För familjen

Som jag redan nämnt i tidigare del så är området väl anpassat till nybörjare och oerfarna åkare och detta inkluderar även barn som vill åka skidor, med tillgänglig barnbacke bland annat. Utöver detta finns det också en mängd olika aktiviteter som kan roa barnen under dagtid utöver skidåkningen, så som att åka ner för backen i en gummiring eller ta en skoterutflykt. För dem allra yngsta finns det också ett dagis kallat Little Bears Day Care som kan ta hand om barnen under tiden som föräldrarna befinner sig ute i pisterna. För dom något äldre barnen finns det en skidskola tillgänglig som de kan spendera den första dagen eller två, innan de sen är redo att bege sig ut i de gröna pisterna med sina föräldrar.

Utbudet av restauranger

Det råder ingen brist på restauranger i Alyeska. Ni hittar här allt från romantiska och intima platser till anläggningar som bjuder på live musik och dans inpå småtimmarna. En av restaurangerna har Lamont Caldwell som huvudkock vars meny bjuder på det där lilla extra och en meny som anpassas efter säsongen, med en sommar- och en vintermeny. Här ser man till att man utnyttjar det som delstaten har att erbjuda under respektive säsong, med allt från färsk fisk och skaldjur till vilt som rådjur och älg.

Seven Glaciers är anläggningens bästa restaurang på fler än ett sätt, med en utsökt meny men också på grund av dess läge, placerad uppe på berget där kabinliften landar. Från restaurangen har man en panoramautsikt över Turnagain Arm, Chugach Mountain Range samt de sju “hängande” glaciärerna. Menyn som primärt fokuserar på det som havet har att erbjuda, består av bland annat rätter som Alaskan Crab Cakes, Pesto Roasted Scallop Bisque, Buffalo Strip Loin, Mesquite Grilled Alaskan Salmon, Pan Roasted Alaskan Halibut samt Alaskan King Crab, Restaurangen har också vunnit en rad olika priser så som Wine Spectator Restaurant Award för deras utmärkta utbud av viner tillsammans med utnämningen som en av totalt två restauranger i Alaska som blivit tilldelade betyget AAA Four Diamond.

För den som vill pröva på något nytt finns det även en utsökt japansk restaurang, Katsura Teppanyaki där ni som gäst får se hur kocken tillreder er måltid framför er. Ni kan exempelvis beställa färsk hummer, en steak av bästa kvalité, färsk Alaskan king crab samt Alaskan salmon.

© 2021 Are Mountain Festival