Klättra eller åka skidor

Är man en person som gillar naturen, tycker att det är viktigt att minska miljöpåverkan och samtidigt vill göra något roligt så borde man antingen klättra eller åka skidor.

Klättra eller åka skidor, vad ska man välja? Det finns inget rätt svar på frågan utan det finns många fördelar med att upptäcka båda aktiviteterna.Klättring: det finns många fördelar med att börja klättra. Dels så träna man hela kroppen och det kommer också att bli enklare att koncentrera sig när jobbiga situationer uppstår. Varför konceptionsförmågan blir bättre beror på att man under sin klättring brukar fokusera på ett specifikt mål vilket såklart gör att man blir bra på att fokusera. Dessutom så tränar man balansen och kommer också att bli starkare både fysiskt och mentalt.Skidåkning: åka skidor kan man göra gammal som ung. Erfaren till nybörjare. Att åka skidor är en väldigt härlig upplevelse och dessutom bra för kroppen. Hur pass bra skidåkning är som träningsform beror helt och hållet på hur mycket man är villig att pressa sig i backen. Det är svårt att inte bli förälskad i skidbacken kanske speciellt om man gillar snö och vintern.

Bättre för miljön

För att tänka extra mycket på miljön när man ska iväg för att klättra eller åka skidor så finns det några saker som kan vara bra att tänka på, helt enkelt att göra lite smartare val.Välj tåget istället för flyget. Det bästa alternativet om man behöver åka en liten längre stäcka är att ta tåget istället för flyget. Sanningen är den att det går att åka tåg ganska långt så länge man inte behöver ta sig utanför Europa. Vill man åka skidor eller klättra i något land utanför Skandinavien så är det mindre invecklat än vad man nog många gånger kan tro. Något som många väljer att göra är att åka tåg till Malmö för att sedan byta till tåget som går mot Tyskland.

tåget mot flygplan

Köp prylar som tänker på miljön. Såklart behöver man skidor för att kunna åka skidor samt bra skor för att orka klättra men tänk på att inte köpa för mycket. Köp produkter i bra kvalité som är gjorda av varumärken som bryr sig om miljön och som dessutom kommer att hålla länge.Försök att uppleva det som finns nära. Att klättra i höga berg och att skida på andra sidan jorden är såklart något som lockar de flesta men bra att komma ihåg är förstås att det finns mycket man kan göra som faktiskt inte ligger speciellt långt borta. Ta chansen att upptäcka ställen som bara ligger några timmar bort eller kanske till och med ännu närmare beroende på vart det är man bor. Det kommer att vara en rolig upplevelse samtidigt som man är snäll mot klimatet. Även vid kortare sträckor är det bra om det är möjligt att åka tåg dit man ska. Är det inte möjligt att åka tåg hela sträckan så försök då åka flera stycken ihop, exempelvis genom att istället för att åka tåg hela vägen fram ta bussen.

© 2021 Are Mountain Festival