Meribel ski resort del 1

Näst ut i vår resa bland enastående platser att åka skidor och bo på, har vi nu landat vid Meribel ski resort, beläget i centrala området av Three Valleys i franska alperna. Meribel Ski Resort tillhör utan tvivel toppskiktet när det gäller boende i området så har ni för avsikt att åka hit, då bör Meribel absolut finnas med på listan över potentiella boenden. Området och hotellet är väldigt populärt bland både engelska och svenska åkare, nybörjare som erfarna oavsett ålder.

Anläggningen

Meribel Ski Resport är en skapelse byggd av den engelska skidfantasten Peter Lindsey och som byggdes under slutet av 1930-talet. Detta är också en av orsakerna varför stället är så populärt bland engelska skidåkare, detta tillsammans med att anläggningen ligger mitt i smeten och i anslutning till det största liftnätverket här i franska området Trois Vallée.

Området är känt för att erbjuda ett stort utbud av pister och åkning för alla typer av åkare, oavsett ålder. Nybörjare som aldrig tidigare stått på skidor eller bräda till experterna som är ute efter de tuffaste pisterna, hittar alla här något som tilltalar dem när det gäller åkningen. Det är också en anläggning som sällan är tyst och lugn, utan det är i regel full fart här både under dagen som kvällen.

När det gäller möjligheten att bygga i området så är man väldigt begränsad när det gäller den yttre stilen som används, då man måste följa ganska strikt policy gällandes design. Detta har i sin tur resulterat i att vi här har en anläggning som är en av de vackraste skidanläggningarna av denna storlek i världen, från ett designperspektiv. Hela anläggningen är byggt i trä vilket gör att den smälter in bättre med omgivningen och ger det hela en väldigt stilfull och inbjudande stämning och omgivning.

Pistutbudet

Placeringen i Three Valleys område gör att utbudet av pister är enormt och är därför ett utmärkt område för alla typer av åkare även om kanske den mer erfarne åkaren uppskattar platsen allra mest. Men det hindrar inte nybörjare från att bege sig hit tillsammans med expertåkarna, som bjuds på underhållande åkning, vilket även gäller för dem som åker bräda. Med tanke på dalgångens utformning kan åkare följa solen under dagens gång och således kunna njuta av vädret och området till max. Detta gör också att åkarna får tillgång till nya områden allt eftersom dagen fortlöper och med detta även goda chanser för nya, orörda områden med lössnö. För att ta sig till alla de olika områdena finns det ett enormt utbud av stols- och gondolaliftar, där de sistnämnda även nyligen renoverats.

Området bjuder på ett halvt dussin inter-valley knutpunkter längs den östra bergsryggen, som sammanlänkar med Belleville Valley mot Saint-Martin-de-Belleville, Les Menuires, Reberty samt Val Thorens. Väster ut hittar vi ett par knutpunkter som länkar in till St-Bons Valley, där vi hittar anläggningar som Courchevel and La Tania. Som ni förstått vid det här laget så är utbudet enormt och för att verkligen kunna ta del av det mesta, krävs det en vistelse på omkring två veckor, allt kortare än detta och ni kommer inte ha möjligheten att utforska alla de områden ni kanske skulle vilja.

© 2021 Are Mountain Festival