Meribel ski resort del 2

Näst ut i vår resa bland enastående platser att åka skidor och bo på, har vi nu landat vid Meribel ski resort, beläget i centrala området av Three Valleys i franska alperna. Meribel Ski Resort tillhör utan tvivel toppskiktet när det gäller boende i området så har ni för avsikt att åka hit, då bör Meribel absolut finnas med på listan över potentiella boenden. Området och hotellet är väldigt populärt bland både engelska och svenska åkare, nybörjare som erfarna oavsett ålder.

Visst, nybörjare kan kanske uppfatta området som aningen utmanade och vågat men nu finns det områden som är enastående även för den allra färskaste åkaren. Altiport sektor i nordligaste förorten till Meribel hittar ni pister som är helt perfekta för nya åkare.

För mer erfarna åkare är Plattieres-Vallon området, ovanför Mottaret samt Tougnete området öster om Meribel, de två främsta områdena att bege sig till. Speciellt enastående här är dom långa röda pisterna och det underbara liftsystemet som finns, speciellt liftsystem som ger tillgång till offpist åkning på Mont du Vallon tillsammans med “Moon Park” i Arpasson området.

After ski

Tack vare alla gondollifter som erbjuds på båda sidorna av dalgången, kan även nära och kära som inte sysslar med utförsåkning, göra sin partner sällskap upp på bergen till någon av alla de restauranger eller barer samt utsiktspunkter som finns överallt. Det finns även en rad olika leder som man kan gå längs, för att komma ut i naturen. I staden, nära centrum hittar vi Olympic Centre där ni har tillgång till en ishockeyrink, ett spa, gym och inomhus klättervägg samt pool.

Från sen eftermiddag och framåt ökar musiknivån gradvis och folksamlingarna kring de populära uteställena ökar markant. Området här bjuder på några av de bästa after ski ställena i hela alperna, något som också Meribel är just känt för. The Folie Douce samt Rond Point, belägna på den östra sidan, precis ovanför staden är tveklöst de två populäraste ställena som erbjuds utmed pisterna samtidigt som The Pub och Jack’s är de två populäraste ställena i stan.

Senare på kvällen är det mesta av det livliga nattlivet fokuserat kring centrala Route de la Montée och Route du Centre-området i Meribel, liksom i förorten Mussillon där den väletablerade och populära Dick’s Tea Bar ligger.

Trots det faktum att den stora majoriteten av Meribels gäster bor i lägenheter eller rum med matlagningsmöjligheter så finns det ändå många bra restauranger att välja mellan för den som inte orkar laga mat och utbudet finns både för alla typer av budgetar och smaker.

För högklassiga modern fransk måltid, då rekommenderas ni att boka ett bord på hotellrestaurangen som är belägen i hotellet Hotel Grand Coeur eller Hotel La Chaudanne. Båda dessa restauranger levererar femstjärnig mat men då kostar det också en slant, så var beredda på detta. I den andra änden av prisskalan finns det också gott om ställen, så som pizzor och mysiga samt inbjudande restauranger med en mer informell meny i en gemytlig miljö. Här kan vi rekommendera bland annat La Taverne och La Bergerie (Chez Kiki).

© 2021 Are Mountain Festival