Revelstoke Ski Resort del 1

Även om jag lärde mig att åka utförsåkning långt efter tonåren så har jag hunnit med att besöka en hel del platser och testat på några riktigt enastående backar. Självfallet har jag inte kunnat besöka alla ställen jag kanske skulle vilja, då behovet av pengar överstiger innehavet, så det har blivit till att prioritera och skriva en ”bucket list” över platser jag bara måste besöka innan det är för sent. Denna plats, Revelstoke Ski Resort är något som jag inte själv besökt men som jag fått rekommenderat för mig, så jag beslöt mig för att ta en närmare titt på denna anläggning, belägen i British Colombia, Kanada. 00

Revelstoke ski resort och dess infrastruktur har förändrats genom åren, från att tidigare ha varit svåråtkomligt där du behövde flyga in med en helicopter och sedan gå en längre sträcka, kan du idag ta dig in betydligt lättare, tack vare stora investeringar från Revelstoke Mountain Resort.

Detta betyder att du idag kan bli en av de lyckliga som har möjligheten att besöka Revelstoke och allt du behöver göra är att köra över Rogers Pass längs Trans Canadian Highway 1 för attn å anläggningen. Nu när ekonomin har vänt har det också tagit fart med byggandet här uppe i området, med lägenheter och infrastruktur men även om detta område just nu växer så ser man fortfarande bara en bråkdel av all den trafik som populära Whistler får.

Utbudet av pister

Revelstoke ski resort har den längsta vertikalen i hela Nordamerika, 1713 meter lång och otroliga 3121 hektar av åkbar terräng. Men det bästa av allt med detta område är att det “bara” finns 65 pister vilket, med tanke på det omfattande området, innebär att det finns milvis med offpist för dem som föredrar detta. Pisterna som erbjuds här är riktade främst mot över medel till avancerade åkare. Nybörjare har ett par blå pister tillgängliga vilket kanske inte är idealt för den som aldrig tidigare stått på ett par skidor eller en bräda. Till saken hör att endast 7 % av berget anses var lämpligt för nybörjare, så tillhör du denna grupp åkare, då är kanske inte Revelstoke den bästa platsen att besöka, i alla fall inte just nu.

Är du däremot en mer van åkare och du skulle placera dig själv som en medelåkare eller strax där över, då hittar du här ett par riktigt bra backar, några där du har möjligheten att få ordentligt med fart samtidigt som du kör in och ut mellan de legendariska och enorma träd som den kanadensiska vildmarken erbjuder.

Att åka bland träden här tillhör den absoluta världsklassen och det är svårt att hitta platser som erbjuder bättre åkning än den här. Detta tillsammans med de mellan 9-14 meter snö som faller här årligen, gör att du inte vill tillbaka till pisterna i första taget. Har du aldrig tidigare åkt bland träd, då behöver du inte oroa dig eftersom det finns kurser som förbereder dig för denna typ av åkning.

© 2021 Are Mountain Festival