Revelstoke Ski Resort del 2

Detta är den andra delen om skidanläggningen Revelstoke, belägen i British Colombia i Kanada. Detta är en plats som till inte allt för länge sedan endast var åtkomlig via helikopter men efter stora investeringar är det nu möjligt att ta sig hit med bil, vilket har öppnat upp berget för en helt ny ström av åkare. Men vi måste varna, denna anläggning är inte lämplig för nybörjare utan riktar in sig först och främst på medel- och expertåkare. Tillhör du nybörjarkategorin, då gör du bäst i att leta vidare. I första delen tog vi oss en titt på pisterna som finns här.

Med 65 tillgängliga pister och över 3100 hektar med åkbart berg, skulle man tro att det också finns ett omfattande liftsystem på plats men så är inte fallet då det endast finns 3 lifter tillgängliga. Längst ner har vi en gondollift som tar åkarna från basstationen halvvägs upp på berget, där den möter upp med två stolsliftar som sedan tar åkarna vidare upp för berget. Skulle anläggningen börja locka till sig folk från exempelvis Whistler, problemet som skulle kunna uppstå då skulle vara just det låga utbudet av liftar. Men som läget är just nu skulle du ha väldigt stor otur om du skulle behöva köa här.

Ännu en sak som verkligen gör Revelstoke mountain till en sådan enastående plats är möjligheten att utnyttja cat-skiing. Ett större område i närheten är helt och hållet avspärrat, enbart för cat-skiing och från vad vi har hört så ska detta vara en av de bästa möjligheterna i världen, om inte den bästa!

Först och främst så behöver du inte transporteras någon längre sträcka. Du tar istället liften upp och sen möter du upp med din bandvagn däruppe. Den terräng som erbjuds varierar stort men majoriteten av alla åk inleds med en stor öppen yta fylld med lössnö, innan ni kommer ner till träden, vilket ger dig en otrolig åkning. Transportsträckan tillbaka är tillräckligt lång men inte för lång att du inte skulle vilja bege dig upp på nytt. Ett tips dock, se till att du bokar dig en plats, då 80% av alla turer är bokade, så lång fram på säsongen som till början på december. Så se till att vara ute i god tid och boka dig plats så att du inte går miste om denna otroliga upplevelse.

Skulle cat-skiing inte vara tillräckligt utmanande, låt då en av helikoptrarna från Selkirk Tangiers flyga upp dig till någon av topparna från Rogers Pass, så du kan få en dag av pudersnö som du sent kommer att glömma.

Vid sidan av åkningen

Revelstoke ski resort har ett par byggnader tillgängliga med lägenheter för uthyrning, en vinbar för den som vill avnjuta något gott att dricka efter åkningen, en bra sports bar, Rockford Wok som bjuder på delikat asiatisk mat och ett stort utbud av lokalt tillverkad öl.

Drygt 15 minuters körning från anläggningen har vi staden Revelstoke som här erbjuder en mängd olika barer och restauranger för den som letar efter alternativ. Men åker du hit så bör det sista du gör vara att gå ut och dricka dig stupfull, så pass att du är bakis dagen efter och då riskerar att missa en dag av åkning! Åk hit, njut och slappna av och åk så mycket du bara kan, dricka kan du göra hemma, när som.

© 2021 Are Mountain Festival