Skidåkning i svenska fjällen

När vintern närmar sig är det dags att börja planera in vart man ska åka iväg på skidsemester. Det finns såklart många skidorter i andra länder som lockar men man ska inte glömma bort att även Sverige har många backar att skryta med.

Sverige och dess fjäll är nämligen full av fantastiska skidorter. Varför åka iväg långt bort för att åka skidor när det finns möjlighet att göra det närmare än vad många gånger kanske kan tro. De kändaste skidorterna i Sverige är Sälen och Åre vilket är två skidorter som man kan lita på att alltid är bra men det finns också mänger med mindre skidorter i Sverige som man inte borde missa att någon besöka.

Åre eller Sälen?

Åre är den skidort som många anses som den bästa i hela Sverige. Det finns många sanningar i det då Åre är det svenska svaret på alperna. Däremot så är det såklart en smaksak vilken skidort man verkligen tycker är bäst men att Åre är en stor favorit för många går inte riktigt att argumentera emot. Gillar man att åka skidor så är det ett måste att någon gång besöka Åre. Det är inte bara svenskarna som gillar Åre utan det är verkligen en skidort som uppskattas internationellt. I backen skidar nämligen folk från hela världen så att Åre är skidorten som många har som favoriten bland de svenska skidorterna är sant. Åre är dessutom skidorten som man kan njuta av året om med skidorna på vintern och äventyrssporterna när vädret är lite varmare. Förutom att backarna är fantastiska så kan man även hurra för byn Åre som har många fina restauranger och butiker när man vill ta en paus från skidåkandet.

Sälen

Sälen är annan stor favorit som många väljer att åka till när det är dags för skidsemester. Sälen är ett stort skidområde och består av sex olika områden (Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället och Stöten). Det finns därför många valmöjligheter i just Sälen vilket bland annat innebär att det finns många backar. Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller är proffs på att åka skidor för i Sälen finns det backar för alla nivåer.

Åre och sälen är definitivt två mycket bra skidorter men man får samtidigt inte glömma bort att det inte är de enda alternativen när det kommer till att planera en riktigt bra skidsemester. Det finns många mindre skidorter som också är riktigt bra skidorter så som Riksgränsen, Vemdalen och Idre för att nämna några. När man ska planera sin skidsemester så bör man först och främst tänka på vilka som ska med och åka skidor. Är det en barnfamilj eller är det ett gäng riktigt bra skidåkare som ska åka iväg och åka skidor? Den perfekta skidorten kan nämligen bero på många olika faktorer så som vilken nivå man befinner sig på och vilken typ av backar man helst skulle vilja åka i. Kolla upp det som är viktigast innan en skidsemester bokas så kommer alla inblandade troligen bli nöjda med resan och ha många riktigt roliga dagar i backen.

© 2021 Are Mountain Festival