Turen till lyxiga skidorter fortsätter…

Rihanna och Katy Perry kan inte ha fel eller hur? De har båda besökt och uppträtt vid event i Ischgl. Precis som Bob Dylan också gjort.

Ischgl sägs ha Tyrolens grymmaste nattliv och det är allmänt känt att där finns den absolut bästa afterskin. Det är verkligen kontrasternas by med fjällkor på bakgatorna till de platser där världskändisar och jetset-folket festar. Däremot handlar det inte enbart om party och lyx här, Ischgl har en makalöst bra åkning. Skidsystemet är toppmodernt med 45 moderna liftar och över 23 mil av pister som alltid är perfekt preparerade. Det här är utan tvekan en av Alpernas ledande skidorter. Om du vill ha chansen att stöta på en superkändis i backen, eller på nån klubb, så kan du kolla in när de olika stora eventen äger rum. Här slutar man inte festa innan klockan visar morgon. Så om du är en partysugen skidåkare är den här pärlan i Tyrolen ett bra val!

Cortina och St. Moritz

Vackra italienska skidorten Cortina d’Ampezzo är både Kronprinsessan Victorias och Madonnas val. Om andra orter kan kallas lyxiga och överdådiga så går Cortina d’Ampezzo snarare under namnet förnäm. Kungligheter gillar att spendera tid här och ja, det är väldigt lyxigt också. Den italienska skidorten kallas Dolomiternas drottning och det är inte ovanligt att stora tävlingar som alpina världscupen förläggs dit. Cortina d’Ampezzo är ett givet alternativ om man söker en skidresa med det lilla extra. I över ett sekel har Schweiziska St. Moritz besökts och uppskattats av den mer välborna delen av alpinfantaster. Glammiga och samtidigt genuina St. Moritz ligger väldigt nära den italienska gränsen och har stått som värd för vinter-OS två gånger. Även om orten stoltserar med ett femstjärnigt, legendariskt hotell i Badrutts Palace så är det skidåkningen i fokus här.

Backarna är utan tvekan några av de bästa i hela Europa. Skidområdet är uppdelat på fem liftsystem där Corviglia ingår. Man kan åka skidor ända upp på 3300 meters höjd vilket är rätt unikt, lika unikt som att trädgränsen ligger högt upp vilket gör det möjligt för trädskidåkning bland fluffig snö. Corviglia har någonstans runt 155 kilometer pist och man kan åka utför både i Schweiz och Italien på samma dag där eftersom det ligger direkt intill italienska gränsen. Bästa åkningen sägs vara i Corvatsch men man måste åka buss dit om man bor i skidbyn. Diavolezza är mycket vackert och där kan man passa på att ta glaciärturen. I själva byn St. Moritz erbjuds både lyxig shopping och trendiga uteställen och lyxkrogar. Men man måste räkna med att det är väldigt dyrt. Kardashians är bara några av de kändisar som gärna tar sig en tur till det storslagna massivet i Colorado. Aspen ligger på 2400 meters höjd och erbjuder ofta ett magiskt väder med sagolik pudersnö, allt som behövs för att göra en skidentusiast lycklig.

© 2021 Are Mountain Festival